AnneSoimajrvi

Mielenilmauksia Suomessa

 

Eilinen suurmielenosoitus keräsi väkeä eduskuntatalon eteen arviolta tuhat henkeä, kuulemma liikkeellä paljon enemmän väkeä, osa jäi kauemmaksi. Suomalaisia melkoinen joukko herännyt siinä määrin, että NYT SAA RIITTÄÄ -ollaan valmiita jo itse astumaan esille kertomaan näkyvästi siitä, että nykyinen poliittinen kulttuuri, päätöksenteko, vastuunpakoilu, heikommilta ottaminen ei enää käy!

Tällaisia heräämisiä TOIMINTAAN ASTI vain kaivataan PALJON ENEMMÄN. Olisiko nyt tullut aika toimia sinunkin, minunkin, MEIDÄN? Joukossa on voimaa, mutta vain, jos joukko ei jää mutisemaan kahvihuoneisiin, terasseille, takapihoille, sohvan nurkkiin, tietokoneen ääreen!

Lastensuojelun epäkohdat -lakia ja ihmisoikeuksia ei noudateta, lasta ja perhettä ei kuunnella, avohuoltoon ei satsata, toiminnan valvonta on vähäistä ja puutteellista, huostaanottoihin satsataan, niiden purkamiseen ei, työntekijöillä liikaa taakkaa- ovat yksi osa suomalaisen yhteiskunnan nykytilan rappoita. 

Siksi menemme joukolla eduskuntatalon eteen sunnuntaina 18. toukokuuta. 

https://www.facebook.com/events/566825066744284/?fref=ts

 

Siksi olemme laatineet kansalaisaloitteen 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/721

https://www.facebook.com/lastensuojelulakiuusiksi

 

Siksi olemme huolestuneita lastensuojelun tilasta ja keskustelemme siitä 

https://www.facebook.com/groups/lastensuojeluhuolestuttaa/

 

Suurmielenosoituksen sivuilta sain ainakin itse voimaa lisää, käypä katsomassa sinäkin ja halutessasi oikeasti muutosta, jaa tietoa, tartuta intoa eteenpäin.

Sivuilta löydät linkin keskusteluryhmään, jonne olen jakanut myös kutsun tulla mukaan Lastensuojelu kuntoon Suomessa mielenosoitukseen 18.5. -kommentoi, kerro siellä mielipiteesi. Kiitos!

Nyt saa riittää....https://www.facebook.com/events/248255138692900/?fref=ts

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Näyttävällä kalastelulla ja kuljetusjärjestelyillä ympäri Suomen saatiin "suurmielenosoitukseen" haalituksi tuhatkunta ihmistä.

Minulle jäi kuitenkin epäselväksi ketä vastaan he mieltään osoittivat ja mikä heidän tarkoituksensa oli.

Suomessa on kansan valitsema eduskunta ja sen luottamusta nauttiva parlamentaarinen hallitus. Laajat kansan massat ovat enimmiltään viime vuosina olleet huolissaan velkaantumiskehityksestä, joka nakertaa pohjaa ns. "hyvinvointiyhteiskunnalta" tulevaisuutta ajatellen.

Jos kansan valitsemia edustajia tai heistä valittuja ministerejä pidetään "eliittinä", jota vastaan pitää osoittaa mieltä, niin eipä moisesta eliitistä pääse eroon kuin diktatuurin kautta.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

No olipas kommentti. Jos täysin yksittäisistä kansalaisista koostuva järjestäjäryhmä saa todella tällaisen määrän kansalaisia kaduille osoittamaan tyytymätttömyyttään demokratian toimimattomuuteen, on naurettavaa puhua näyttävästä kalastelusta. Tai jos joku ihminen järjestää ja organisoi bussikyydin täysin vapaaehtoisille lähtijöille, ihan omina vaivoinaan.

Tässä joukossa oli hyvin paljon ihmisiä ,jotka olivat sitä mieltä, että parlamentarismi Suomessa ei tällän hetkellä toimi. Isoja päätöksiä tehdään täysin epädemokraattisesti. Samaa mieltä.

On siihen toinenkin vaihtoehto kuin diktatuuri. Suora demokratia. Ja paljon muutakin voidaan kehitellä.

Mielestäni tällainen tyytymättömyyden ilmaus oli hyvin ymmärrettävä ja sai yllättävän paljon ilmaa alleen ja suomalaisia todellakin kadulle. Kuikan valitus ei sitä muuta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muuan toinen kommentaattori tämänpäiväisessä blogissa arvioi, että porukassa olisi ollut noin 300 ihmistä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #3

Kohta siellä varmaan oli 10000 ja ainakin vähän päälle.

Ei silti, hyvä että jotkut tuovat pahaa oloa näkyville - ratkaisukeinoista ollaan varmaan vain aika monet eri linjoilla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #3

Jos poliisi arvioi 1000, niin kai suunnilleen sen vertaa oli.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Pitkään on mutistu olohuoneissa, pihoilla, yksin partaan tai pienessä piirissä -tunnettu, että on asioita, jotka ovat pielessä.
Uhottu ehkä, että kyllä jotain tarvis tehdä, ehkä kirjoitettu yleisönosastoon. Jääty kuitenkin aina ajatuksista jälkeen toiminnan akselilla.
Kun lisää negatiivista on satanut yhteiskunnalliselta taholta kaduntallaajan niskaan ja poliitikot ovat puhuneet käsittämättömiä samaan aikaan eikä media ole reagoinut ihmisen mielestä asiallisella tavalla, on käynyt niin, että
pienelle osalle suomalaisia nyt oikeasti riittää pelkkä mutkutus kotosalla.
Uskon, etä tämä on vasta alkua. Lisää kuikuttajia löytyy matkan varrelta. Ne eivät tahtia hidasta, osin voivat lykkiä vauhtia lisää.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Harmillista, että sinulle jäi noin paljon epäselväksi.
Seuraa sosiaalista mediaa, niin pysyt jatkossa paremmin kärryillä.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Hienoa nähdä uusia blogisteja Usarissa!

Mitä mieltä blogisti Solmajärvi on siitä tavasta, jolla lehdistö uutisoi mielenosoituksesta?

Esimerkkinä vaikka MTV3: "Tunteet kuumenivat mielenosoituksessa - poliisi käytti kaasusumutinta"

Itse odotin hiukan laajempaa raporttia...
No, ilmaisuudella on hintansa.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Blogisti Soimajärvi ajattelee, että ikävä, kun media vaikenee. Toisaalta se oli ainakin osittain ennalta arvattavaa; samaan tapaan media on reagoinut tähänkin asti. Kansalaisaloiteen kanssa puuhatessa on saanut huomata, että kansanääni ei ole toivottu vieras tiedotusvälineiden edustajille, jos kansan edustajan mielipide poikkeaa sopivaisesta linjakkuudesta.

Media muokkaa yleistä mielipidettä. Ei ole suinkaan sattumaa, että mediassa ei reagoida suurmielenosoitukseen tai siitä uutisoidaan vähättelevästi, rivien välistä vinkaten, että hoopoja riehujia vaan oli vähän liikkeellä.

Blogisti Paananen, tämä on hyvä kanava vaikka tavoittaakin vain pienen osan kansalaisista.

Toimituksen poiminnat