AnneSoimajrvi

Avoin kirje pääministeri Juha Sipilälle

 

 

   Arvoisia pääministeri Juha Sipilä,

 

   Suomessa suuri osa kansalaisista elää arkea, jossa jokainen euro on tärkeä.

   Heillä ei ole varaa maksaa palveluista, ruuasta, vuokrasta, peruselämän tarpeista enempää kuin nyt.

   Ei ole kyse siitä, haluavatko he osallistua talkoisiin maamme parhaaksi, heillä ei ole mahdollisuutta harkita   asiaa. Jotta olisi mahdollisuus harkita, maksaisiko enemmän jostain, täytyy olla ylimääräistä rahaa. Jos sitä ei ole, ei ole valinnan varaa.

   Teidän johtamanne hallituksen hallitusohjelma on tämä huomioon ottaen suurelta osalta sanalla sanoen huono, koska se, asiaa hieman yksinkertaistaen, perustuu oletukseen, että kansalaisilla on edellä kuvaaminani valinnan mahdollisuuksia ja heidän taloudenpidossaan on niin sanotusti löysää.

   Syystä tai toisesta - taikka moninaisista syistä, teidän ja johtamanne SSS-joukon harkintakyky on ollut selkeän rajallinen luodessanne hallitusohjelmaa. Muuta ei voi päätellä lopputuloksesta, joka ei ota pienituloista kansalaista huomioon. Oli syy linjaanne, jonka mukaan taloudenpitoa pitää kiristää mikä tahansa ja argumentit sen takana kuinka painavia hyvänsä, tämä malli ei sovi, mikäli aiotte pitää kansanne elossa eikä tällä mallilla laiteta Suomea yhdessä kuntoon.

 

   Kunnioittavasti,

 

   Anne Soimajärvi

   kansalainen, työläinen

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Hanna Häppölä

Arvoisa Anne Soimajärvi,

kaikille kansalaisille eurot ovat tärkeitä ja lähes jokaisella meillä on ihan itsellä valinnan mahdollisuus, vaikka väitätkin ettei sellaista suurella osalla suomalaisia ole.

Työllistäjänä olen nähnyt ja kuullut, miten ihmiset luottavat yhteiskunnan tukiverkkoon, eivätkä viitsi tai uskalla ottaa työtä vastaan, kun menettäisivät tukensa. He ovat jumittuneet ajatusmaailmaan, että yhteiskunnan tukien katto on heidän toimeentulonsa mahdollisuuksien katto. Sitten koetaan, että leikkaamalla tukia kurjistetaan heidän asemaansa, eikä niin saisi tehdä. Nimenomaan niin pitää tehdä, koska tämän yhteiskunnan työllistäjillä ja työssäkäyvillä ei ole varaa enää maksaa noita kaikkia työtätekemättömien tukia.

Tukiverkkoon nojaajissa on paljon sellaisia, jotka on opetettu siihen turvautumaan, sen sijaan että he näkisivät muita kannattavampia mahdollisuuksia ympärillään. Heillä ei varmasti olekaan löysää taloudenpidossaan, mutta kaikki mahdollisuudet vain jätetään käyttämättä, kun yhteiskunnan tuella tulee toimeen.

Lienemme samaa mieltä siitä, että sairaita, vanhuksia ja muita aidosti heikkoja täytyy yhteiskunnan jollain tavalla tukea, mutta nykyisenkaltaiseen ajatusmalliin siitä, että yhteiskunnan kuuluu kantaa vastuu yksilön itsensä sijaan, ei meillä ole enää varaa.

Kunnioittavasti,
Hanna Häppölä
kansalainen, yrittäjä

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Arvoisa Hanna Häppölä!

Juuri kerroit kyllä kommenttisi alkuosassa ettei ole enää varaa pitää yllä tukiverkkoa, joka siis on "sairaita, vanhuksia ja muita aidosti heikkoja varten", (mukaan lukien vaikeassa asemassa olevia työttömiä joita ei kelpuuteta työpaikkoihin, tai heille ei tarjota riittävää turvaa työn jatkumisesta, määrästä tai palkkaa jolla (perheineen) pärjää.) Näitä heikompia Sipilän hallituksen leikkaukset kiperästi koskevat ottamalla suurenkin palan jo melko olemattomasta, ja niitä Annen kirjoituskin koskee, koska juuri niille ne yksittäiset eurot ovat jo tiukassa.

Pienyrittäjän asema toki ei ole myöskään hyvää, enkä näe hallitusohjelmassa paljon apua siihenkään mutta tietääkseni ne puolueet jotka parhaiten olisivat pienyrittäjän asema ajannut jäivät hallituksen ulkopuolelle......

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Hanna Häppölä, tunnut näkevän kirjeessäni asioita, joita itse en näe.
Samoin tunnut uskovan asioihin, joiden todenperäisyys on poimittu jostain muualta kuin aidosta elämästä.
Mikäli sinulla on näyttää toteen väittämiäsi, kuulisin siitä mielelläni.

Joose Luukkanen

Asioiden todenperäisyys varmistuu aina uusia työntekijöitä hakiessa. Huolestuttavan moni, useampi kuin joka toinen hakija, kysyy ensimmäisenä onko mahdollista ansaita vain 300€/kk jottei tuet pienene.

Nämä henkilöt eivät ole mitään heikkoja avuntarpeessa olevia, vaan terveitä aikuisia, jotka ovat päättäneet loisia yhteiskunnan tukien varassa. Heille viimeiseksi oljenkorreksi tarkoitettu turvaverkko takaa riittävän elintason. Työ ei kiinnosta vaikka sitä olisi tarjolla.

Yhteiskunta tarjoaa tällä hetkellä hävyttömän suuria vastikkeettomia tukia ihmisille, jotka eivät niitä oikeasti tarvitse. Toivon koko sydämestäni, että hallitus tekee tästä lopun.

Hanna Häppölä

Anne Soimajärvi, tuntuu kummalliselta että arvostelet elämääni epäaitoudesta. Kirjoittamani perustuu kokemaani.

Oikeasti on niin, että olen työllistänyt ihmisiä joilla kyvyt riittäisivät vaikka mihin, mutta on mukavampi olla kotona, kun yhteiskunta maksaa.

Minua huolestuttaa, että yleisin kysymys työnhakijalta on nykyään se, että voidaanko järjestää asiat niin, että saan vain 300€ kuussa palkkaa, jotta en menetä tukiani. Tai voisinko nostaa kaikki kesätyörahani kerralla kesän jälkeen, jotta en opiskelijana menetä toimeentulotukeani kesän ajalta!

Tämä on oikeasti todellista elämää, jonka meidän yhteiskuntamme mahdollistaa. Ja kyllä minua siinä kohtaa mietityttää, mihin ihmeeseen veroeuroni menevät? Kuinka pitkään tällaiseen on varaa? Ja mikä saa ihmisen ajattelemaan niin, että ensijaisesti eletään yhteiskunnan tuella ja sitten vasta pohditaan muita vaihtoehtoja. Eikö sen pitäisi mennä tasan tarkkaan toisinpäin, että tukiin turvaudutaan siinä vaiheessa, kun muut vaihtoehdot ovat poissuljettuja?

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

Hetkinen, Joose ja Hanna! Kuka täysjärkinen ihminen pyytää että ansio pysyisi alle 300euroa, jos vaihtoehto on TES-mukainen palkka säännöllisestä kokopäivätyöstä?

Mitä työtä näille on siis tarjottu ja olisiko siitä saatu palkka ollut riittävä myös kattamaaan elinkustannukset työjakson jälkeisellä ansiottomalla jaksolla, ennenkuin seuraava tulo jostain on saatavilla,tukijakson katkettua työjakson takia?

J

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Hanna Häppölä: Millä tavalla voi työtön ihminen kantaa vastuuta itsestään, kun sitä työtä ei kertakaikkiaan ole tarjolla, vaikka miten olisi aktiivinen työhaussa. Se on todella sellaisten helppo puhua, ketkä ovat turvallisesti työelämässä. Kaikista ei voi tulla yrittäjiä. Sen lisäksi tässä Euroopan kailleimmassa maassa ovat työttömyystuet aivan naurettavaa luokkaa.

Hanna Häppölä

Jori Kajanto: Turvallista työelämää ei taida enää olla olemassakaan. :-)

Yhteiskunnan pitääkin tehdä työn tekemisestä (verrattuna työttömyyteen) ja etenkin sen teettämisestä kannattavaa. Työn teettäminen tässä maassa on niin kallista, että mieluummin pienyrittäjät polttavat itsensä loppuun, kun eivät pysty tarjoamaan ja teettämään työtä muilla.

Suomi ja maailma on mahdollisuuksia täynnä; heti ei välttämättä löydy sitä unelmien työpaikkaa, mutta toimeentuloa on tarjolla joka tapauksessa. Avoimia työpaikkoja on tarjolla vaikka kuinka! Ja jokainen työpaikka on askel kohti seuraavaa. Useampi yrittäjäystäväni on joutunut mm lopettamaan siivousalan yrityksiä, kun ei löydy ihmisiä joita kiinnostaisi vastaanottaa työtä TES:iä huomattavasti korkeammallakaan palkalla.

Tässä Euroopan kalleimmassa maassa ei myöskään ole varaa maksaa työttömyystukia yhtään enempää. Korkeammat tuet tarkoittaisivat taas korkeampia veroja, eikä niille tällä huoltosuhteella löydy maksajia. Ja niinpä verojen nostaminen johtaisi vain entistä matalampaan työllisyysasteeseen, kun yrityksillä ei olisi varaa työllistää tätäkään vähää.

Siksi ihmisten pitää oikeasti ottaa vastuuta omasta elämästään, olla aktiivisia ja vastaanottaa niitäkin töitä mitä eivät välttämättä aiokaan loppuelämäänsä tehdä. Tiedän että monessa yrityksessä työttömät hakijat karsitaan hakijoiden joukosta ensimmäisenä pois, joten pienikin osa-aikatyön tekeminen osoittaa työnantajalle aktiivisuutta ja vastuunkantoa, jolloin hakijan markkina-arvo työmarkkinoilla nousee heti.

Onnea työnhakuun, toivottavasti pian tärppää!

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin. Sanoi bonustirehtööri täystyöllisyyden nimiin vannottavalle politiikolle.

Olisi syytä huomioida huoltosuhteessa valtion varoin tuettu automatiikan lisäys pääoman edustajille. Ei olisi some niin täynnä kissan hännän nostelua, että robotitkin uhkaa jo mennä hyberlakkoon.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

SITRA SIJOITTAJA siinä yksi firma,jonka rahan jakokohteet ja niillä tuotetut "tutkimukset"ovatkin omaa luokkaansa es.huostabisnes(mukaan lukien hollannista tuotu huoliliputusmalli,perheiden selän takana,sitra toi suomeen) on veronmaksajien rahoilla saatu kukoistamaan,SITRAN avustuksella.Mehiläiseen sijoitettiin,ja mehiläinen myytiin sitten ulkolaisille,kun satojen miljoonien voitot oli saatu juoksemaan veroparatiisien kautta oikeisiin taskuihin.SITRA toimii eduskunnan alaisuudessa,ja siellä taas hääri nämä" kivat kaverit "keskenään.Piiri pieni pyörii,ketkäs siellä hyöriikään.Kansalaisten onkin syytä kaivaa pintaa syvemmältä nämä rahanjaon etupiiriläisten erilaiset instanssit,ja koko systeemien rakenteet.
Tyypit ,puoluetaustat,suhteet,kytkökset jne.

Joka ikinen virasto ynm.jossa johtajien ja muiden palleilla istuu tiettyjen kerholaisten omat porukat.KELAa jne.myöten.Aluehallintavirasto ynm.Siksi eivät es.perheet saakkaan oikeutta mistään,koska huostabisnes on tuottavaa,eikä aluehallintavirastoon ole palkattu /hankittu kuin yksi vaivainen tyyppi selvittelemään aihettomien huostien valitusjonoja(monia satoja)ja koska siellä johtajien pallilla istuvat tyypit,joiden velikulta kerholaisten etu ei ole perheiden etu,ja oikeus.

Kukahan omistelee ja mitä missäkin.Voi,voi.Täytyy olla joko lapsellinen,tai maailmasta tietämätön,jollei ymmärrä että suomessa on 700 000 työtöntä,ja miljoona elää siellä köyhyyden ,pienien tulojen kanssa.Itsekäs ihminen tosin ei näe kuin sen oman piirinsä,josta käsin etupiiriläiset katselevat maailmaa.

Eu kolhoosin alueella 26 miljoona työtöntä(2011),ja joka neljäs lapsi elää köyhyydessä.Ihmisvirta joka rynnii maasta toiseen,hakien elinkeinoa,tai parempaa elintasoa.Jos eivät nämä etupiiriläiset tiedä,tai ymmärrä,tulee suomeen joka päivä lisää duuneistaan pois potkittuja.Nämä minä,minä tyypit,joita sikiää aina vaan lisää,ovatkin ne huutelijat,joilla ei ole mitään käsitystä ns.tavallisten ihmisten arjesta.Miljoonäri sipilää ynm.ek:n jne.kumpp.eivät koske arjen ongelmat.Osoite on väärä kysyä näiltä yhtään mitään.Kun ek määrää hallituksen tahdin,koska suhteilla pelataan,on jälki tätä.Näitä tyyppejä kun kierrätetään paikoista ja palleilta toiseen,politiikan kautta sinne mistä omia etujaan saadaan taas ajettua messevästi,ja kätevästi.

Näiden omatuntoa(???)ei paina muutaman vanhuksen,lapsen,perheen,sairaan,vammaisen,pienituloisten jne.kohtalot.Ei nyt pidä kuvitella että tämä eun etupiiriläisten joukkio vallan ja ahneuden,arvoyhteisönsä arvojen ajamisesta luopuisi kotimaansa ihmisten takia.1990 aloitettu suomen alasajo,ja ihmisten nöyryyttäminen kun on osa eu kommuunin toteutumiseksi tehty tavoite.Koskee jokaista eu kommuunin valtiota.Tukirahoja ohjataan omille kamuille,kun omat naiset ja miehet istuvat siellä sopivien poliittisten ynm.kytkösten kautta jaetuilla palleilla.Koskee niin perheiden asioissa,kuin muissakin koko kansaa koskevissa asioissa.

Siellä istuu "asiantuntijoina "näitä hyvä veli/sisko/golfkerholaisia.Suomessa korruptio on rakenteissa,ja valtaapitävät pelottelevat ihmisiä jotka tonkivat näitä moninaisia tunkioita,joita paljastuu aina vaan lisää.Huostabisnes on erinomainen esimerkki tästä räävittömyydestä.Toki nämä kaikki muutkin molokin kidat joihin veronmaksajien rahaa syydetään surutta,ja mitä erilaisin firmoin ,yhtiöin ynm.omistussuhtein jne.jne.yritetään peitellä minne rahat katoaa.EU KOLHOOSI kadottaa 500 miljoonaa vuosittain,sen veronmaksajilta kuppaamia rahoja,keiden taskuihin?Haloo,herätys.

Älkää nyt uskoko että ihmisten uhkailu ja pelottelu on se keino,jolla teette heistä sokeita pelkureita.

Tuolla nuo muutama jotka kehuvat tuilla elämisen olevan elinkeino ihmiselle,omaan arvoonsa.Näiden joilla enemmän harhaisuutta,luulosairautta kuin tietoa mitä se "elämä" on tukien varassa,maailmankuva ja tosiasioiden tajuaminen on pahasti vinksahtanut.Turha selittää sellaisille,joilla ei ole tajuakaan mitä se todellisuus es.perheillä on,nuorilla,vanhuksilla,kodittomilla(suomessa 400 perhettä asunnotta ,työssäkäyviä asunnotta,lapset leipäjonoissa,ihmisiä kuolee talvella pakkaseen jne)Voi,voi kun se elämä ei suomessakaan ole enää mitään pohjoismaista hyvinvointia,ja tasa arvoa.Jopa se eu kolhoosi on antanut suomelle pyyhkeitä ala-arvoisesta ja tasoisesta sos.turvasta,ja EIO sekä YK ihmisten oikeuksien polkemisesta,ja vääristä tuomioista,eniten pohjoismaista.

Suomessa on muuten alhaisimmat lapsilisät kuin muissa sivistysvaltioissa,pohjoismaissa.Näistä asioista saa otettua selvää,jos se oma napa ei ole se ainoa piste.
Jos järki ei riitä voi käyttää apuna erilaisia lähteitä,ei pelkästään niitä omien kavereiden opuksia,ja ns."tutkimuksia"jotka on tilattu kulloisenkin tarpeen mukaan.
Isolla veronmaksajien rahalla,tietenkin.

Toimituksen poiminnat