AnneSoimajrvi

Yhteiskunta sopii

 

Yhteiskuntasopimusta haluaa hallituksemme sorvata. Päämääränä on kilpailukyvyn nousu.

"Hallitus on asettanut neuvotteluiden tavoitteeksi sen, että Suomen hintakilpailukyky paranee vähintään viisi prosenttia."

http://www.hs.fi/politiikka/a1438566122504

Hallitus heittää pallon työmarkkinajärjestöille.

"Hallituksen tiedotustilaisuudessa pääministeri Sipilä korosti, että osapuolten kesken pitäisi nyt löytää luottamuksen ilmapiiri.

"Pitäisi löytää yhdessä tekemisen meininki, ja yhteisen edun on mentävä oman edun edelle", hän sanoi. "

Yhteiskuntasopimusta on nimitetty tulopoliittiseksi ratkaisuksi. Sitäpähän se on, jos ko sopimuksen sopijaosapuolina ovat työmarkkinajärjestöt ja hallitus, tämän myöntää pääministerikin.

"Pääministeri Juha Sipilä kertoo MTV Uutisille, että kyseessä onkin käytännössä eräänlainen laajennettu työmarkkinaratkaisu."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-myontaa-yhteiskuntaso...

    Ratkaisuun päästäisiin mm nostamalla työaikaa sekä nollasopimuksin ja jotakin muita työntekijäpuolen etuja nipistämällä. Maksajina olisivat etupäässä työtätekevät ja eläkeläiset.

Saajina yritykset ja johtajat.

 "Antilasta työnantajien puhe palkkojen alennuksista ja työaikojen pidennyksistä on ennen kaikkea tulonsiirtoa yritysjohtajille.

– Asioista pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä. Yritykset saavat tällä ilmaista rahaa. Huonosti menestyvät yritykset voivat saada tästä pikahelpotusta, mutta hyvin menevillä yrityksillä tämä siirtyy lähinnä yritysten omistajien ja johdon pussiin."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yhteiskuntasopimusta-puidaan...

    Kun sä kiltisti otat, mitä annetaan ja et ota, jos ei anneta, tää maa alkaa voida paremmin. Joku saa lisää makkaraa leivän päälle. Sä et, koska sun pitää nyt säästää. Ei me muuten tästä nousta! Älä nyt ole itsekäs, anna euros yhteiseen kassaan, niin kyllä lopussa kiitos seisoo. Jos tarpeeksi kiristät vyötä, voi olla, että sen päivän vielä näät.

    Oma näkemykseni on, että tämä kaikki on sanahelinää, silmänlumetta, vääriä valintoja. Ei Suomi lähde tällä nousuun. Eikä suomalainen jaksa aina säästää, varsinkaan se suomalainen, jolla ei ole mistä ottaa, ei ole nyt, saati sitten hallituksen kiristävien toimenpiteiden jälkeen. Miten vanhus, jonka tulot ovat niin pienet, että oikeuttavat eläkeläisen asumistukeen, ostaa kotimaista, kun asumistuesta häviää 50-200 euroa? Ei se mummo tai pappa osta nytkään kuin perunaa, kauraryynejä ja maitoa. Mistä hän säästää tämän jälkeen? Kaikki muut leikkaukset jotenkin voisin niellä, jos lampaaksi painaisin pääni, mutta tuota en. Yhtään euroa ei saa kiristää enää vanhoilta ihmisiltä, joilla on pieni eläke!

   Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni, tokikin päämäärän saavuttamisen myötä mannaa sataisi meille kaikille. Jos.

Jos saavutetaan tarpeellinen kilpailukyvyn nousu työyksikkökustannusten laskun avulla. Jos pyrkimykset johtavat uusien työpaikkojen syntyyn. Jos maaliskuussa 2017 kilpailukykymme tyydyttää hallitusta. Meinaten, että jos ei tyydytä, hallitus antaa raippaa. Jos.

Kuinkas luulisit käyvän? Silloin voit taas katsoa peiliin ja kysyä "Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?" Pystyitkö nostamaan Suomen?

 

  Tästä blogista voi lukea syitä, miksi minä matkustan Tampereelta Helsinkiin elokuussa. Sinne kokoontuu pääosin taviksia; ihmisiä, jotka eivät ole hallituksen kanssa samalla linjalla. Tällä hetkellä fb:ssä tapahtumasivulla on 8 000 ilmoittautunutta. Arvailujen varassa on, kuinka moni somen ulkopuolella on jo kuullut kutsun ja tarttuu siihen. Mediassa arveltiin eilen joukon kohoavan jopa 10 000 päähän. Hah,  sehän olisi vielä melko pientä. Enemmän meitä sinne kertyy.

Suurmielenosoituksen eli Suurprotestin teesit:

1. Leikkauspolitiikkaa vastaan Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa
2. Riittävä toimeentulo kaikille
3. Ihmis- ja perusoikeudet kaikille

Kyse ei ole puoluepoliittisesta tapahtumasta eikä mukaan tulo sido mihinkään. Se voi vain antaa.

Kyydin saat yhteisbussilla monelta paikkakunnalta kautta maan,  jos ilmoittaudut ajoissa.

Joko sinä uskallat lähteä mukaan?

 

   Tapahtuma-sivu; Suurprotesti la 22.8.:

https://www.facebook.com/events/372621466266981/

 

   Mielenosoituksen takaa löytyy Joukkovoima-ryhmä:

https://www.facebook.com/groups/971111899587853/

  Pirkanmaan alueyhmä:

https://www.facebook.com/groups/1007108915999812/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Voikun kivaa, niinkauan kuin seinästä riittää rahaa.

Pekka Pylkkönen

Suomessa ei tunneta pieniä eläkkeitä. Takuueläke on erittäin korkea sosiaalietuus.

Hävettää kuulua siitä valittavien itsekeskeisten maailmannapojen kanssa samaan lajiin. Kävisivät katsomassa sitä oikeaa kurjuutta eivätkä kitisisi ilmaisesta rahasta.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Ahaa. Kelan sivujen mukaan - niihin kai voi luottaa? - "Takuueläke turvaa Suomessa asuvalle henkilölle vähimmäiseläkkeen (746,57 e/kk), jos henkilön kaikki eläkkeet ennen verotusta ovat yhteensä enintään 739,81 e/kk. Tuloraja ja vähimmäiseläke jäävät kuitenkin pienemmäksi silloin, kun eläkkeensaaja on varhentanut vanhuuseläkkeelle siirtymisen."

http://www.kela.fi/takuuelake

Sekö se on sitten Suomessa eläessä vanhukselle jo liikaa?

Pekka Pylkkönen

Se on hemmetin kaukana köyhyydestä ja kurjuudesta. Henkilö joka valittaa siitä että saa ilmaiseksi tuon summan rahaa pitäisi potkia pihalle kaikilta luukuilta ainakin pariksi kuukaudeksi niin osaisi olla edes hiukan tyytyväinen johonkin.

Vielä muutama vuosi takaperin, ennen takuueläkettä, se pienin eläke oli reilut 500€. Eikä kukaan kuollut nälkään.

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Kiitos, Pekka. Virkistävää saada opastusta. Onneksi on sinun kaltaisiasi sankareita, jotka palauttavat leijailijat maan tasoon.

Pekka Pylkkönen

Minä olen nähnyt köyhyyttä. Ja varmaan juuri siksi tulee lähinnä mieli lyödä päätä seinään kun täällä ruikutetaan että seitsemän ja puolensadan eläkkeellä ei saa kuin puuroa joka kolmas päivä.

Jokainen suomalainen pitäisi lähettää opintomatkalle viikoksi katsomaan kuinka köyhä elää. Oppisi olemaan kiitollinen siitä mitä saa.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Mistää ei luovuta ja kaikille pitää saada kaikkea!
Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, hyvää yötä ja kauniita unia. Kohta voidaa sanoa tämä sama Suomelle..

Käyttäjän AnneSoimajrvi kuva
Anne Soimajärvi

Törmäsin sattumalta takuueläkkeitä koskevaan mielipidekirjoitukseen, joka sopii tähän jatkoksi.

http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/takuuel%C3%...

Toimituksen poiminnat