AnneSoimajrvi

Vetoomus kansanedustajille

 

   Hyvä kansanedustaja,

   Lähestyn sinua tällä kirjeellä, koska olen syvästi huolestunut yhteiskuntamme alasajosta, jota hallitus aikoo tämän päiväisen julkitulonsa perusteella jatkaa huomattavan rajulla ja erityisen kauaskantoisella tavalla. Viittaan hallituksen julkaisemaan pakettiin toimista, joilla se aikoo korvata kaatuneen, yhteiskuntasopimukseksi nimittämänsä esitysnipun.

Mediasta poimittuna tänään 8.9.2015, Mtv3:n nettisivujen mukaan

"Hallituksen kuusi uudistusta ovat: arkipyhien muuttaminen palkattomaksi vapaaksi, sairaspäiväkarenssin tarkentaminen, ylityökorvausten puolittaminen, sunnuntaikorvausten pienentäminen, vuosilomien lyhentäminen sekä yksityisen työnantajan sosiaaliturvan alentaminen. "

   Nuo toimet koskettavat eniten tavallista palkansaajaa vieden etupäässä niiltä työtätekeviltä, joiden tulot ovat pienet vaikeuttaen näin ko ihmisten ja heidän perheidensä perustoimeentuloa.

   Näin vaikutukset ulottuvat lapsiin ja nuoriin - perheissä on vaähemmän rahaa ja yhteistä aikaa. Koska työaikaan tulee lisäyksiä, kärsimään joutuu myös moni vanhus, jota työikäinen lapsi tai muu sukulainen auttaa vapaa-ajallaan, kun tuo auttaminen väkisinkin käy hankalammaksi ja vähenee vapaa-ajan vähetessä.

Sairaana työssäkäynti varmasti lisääntyy, rasittaen ihmistä ja aiheuttaen tautien leviämistä herkemmin.  Vaikutuksia on paljon muitakin, mainitsen tässä vain suorimmat ja selkeimmät.

  Suunnittelemistaan toimista kertoessaan hallituksen edustajat esittävät tämän olevan palkansaajien osuus leikkauksista, joilla saadaan maamme kilpailukyky nousuun ja lisätään työpaikkoja. Mediassa tänään esim Ylen nettisivut:

 "Hallitus kertoi tänään toimista, joilla se pyrkii korjaamaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja julkisen talouden kestävyysvajetta. Tavoitteena on kustannuskilpailukyvyn parantaminen viidellä prosentilla.

– Asetamme työn etusijalle, kuvaili tiedotustilaisuudessa valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.)

Tarkkoja lukuja hän ei uskalla antaa, mutta hän vakuuttaa, että muutosten myötä syntyy kymmeniätuhansia työpaikkoja."

   Tästä erillään ovat ilmeisimmin ennallaan aiemmin ilmoitetut leikkaukset, joilla heikennetään lasten, vanhusten, sairastavien, pitkäaissairaiden, vammaisten, työttömien, opiskelijoiden eli  pieni- ja keskituloisten kansalaisten elintasoa ja vaikeutetaan eri tavoin heidän elämäänsä. Näitä olivat mm eläkkeensaajien asumistuen siirtäminen tavallisen asumistuen piiriin, ryhmäkokojen kasvatus päivähoidossa, koulutukseen kohdistuvat leikkaukset, jotka johtavat mm opetuksen määrän supistuksiin jne, lista on pitkä.

   Tänään julkituodut uudistukset ja aiemmin ilmoitetut leikkaukset kohdistuvat monet päällekkäisinä samoihin perheisiin ja yksittäisiin ihmisiiin. Moni uudistus/supistus/leikkaus/uudelleen järjestely, sanotaan sitä miksi vain, olisi jo sinällään tuntuva isku vyön alle kansalaiselle, jolla ennestäänkään ei ole liikoja. Keskituloisille ne olisivat yksittäin osa vielä siedettäviä. Kimpussa heillekin liikaa.

   Hallitus perustelee toimeen tarttumista hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisellä. Minusta se ei vaikuta lainkaan siltä vaan päin vastoin hyvinvointiyhteiskunnan alasajolta. On surullista huomata, että oman maan hallitus, "meidän" hallituksemme, ei tiedä, mitä on hyvinvointiyhteiskunta. Muutoin en voi tuota perustelua ymmärtää.

  Vetoan sinuun. Pyri vaikuttamaan näihin esityksiin niin, ettei maassamme tavallisen kansalaisen elämä hankaloidu liikaa ja osalla totaallisesti kurjistu.

   Kiitos.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat